ČIERNU RASCU milovali už faraóni! Prečo sa ju oplatí vysiať do záhrady?
6.9.11:00
Drobné čierne zrniečka černušky siatej (Nigella sativa) v sebe ukrývajú omnoho viac akoby ste si mysleli. Vraj dokážu vyliečiť všetko okrem samotnej smrti.
zdroj: pinterest/thealternativedaily.com
Čierna rasca sa v konzervárenskom priemysle používa nielen kvôli chuti, ale aj na predĺženie trvanlivosti konzervovaných výrobkov. Spomaľuje proces kvasenia a znižuje možnosť vzniku plesní a húb.
Korenie s nezameniteľnou chuťou
Semienka čiernej rasce majú zemitú chuť a sú obľúbenou ingredienciou najmä v jedálnom lístku Blízkeho a Ďalekého východu. Vyskúšajte si ňou len tak posypať jedlo, uvidíte, že černuška vás očarí a krásne rozšíri váš obzor v kuchyni. Svoju arómu však najlepšie odhalí uvarená či restovaná, preto je lepšie semená pred podávaním s mäsom či rybou opražiť na panvici alebo ju pripraviť spolu s cibuľkou ako základ. Olej z čiernej rasce môžete využiť ako prísadu do omáčok či dresingov. Čierna rasca sa v konzervárenskom priemysle používa nielen kvôli chuti, ale aj na predĺženie trvanlivosti konzervovaných výrobkov. Spomaľuje proces kvasenia a znižuje možnosť vzniku plesní a húb.
zdroj: Shutterstock
Hovorí sa, že černuška siata vylieči všetko okrem smrti.
zdroj: pinterest/netmeds.com
Naši predkovia používali rascu nielen ako liečivo, ale pripisovali jej aj magické vlastnosti. Mala ich ochrániť pred urieknutím, démonmi či skazou.
ČIERNU RASCU milovali už faraóni! Prečo sa ju oplatí vysiať do záhrady?
6.9.11:00
Drobné čierne zrniečka černušky siatej (Nigella sativa) v sebe ukrývajú omnoho viac akoby ste si mysleli. Vraj dokážu vyliečiť všetko okrem samotnej smrti.
zdroj: pinterest/thealternativedaily.com
Čierna rasca sa v konzervárenskom priemysle používa nielen kvôli chuti, ale aj na predĺženie trvanlivosti konzervovaných výrobkov. Spomaľuje proces kvasenia a znižuje možnosť vzniku plesní a húb.
Korenie s nezameniteľnou chuťou
Semienka čiernej rasce majú zemitú chuť a sú obľúbenou ingredienciou najmä v jedálnom lístku Blízkeho a Ďalekého východu. Vyskúšajte si ňou len tak posypať jedlo, uvidíte, že černuška vás očarí a krásne rozšíri váš obzor v kuchyni. Svoju arómu však najlepšie odhalí uvarená či restovaná, preto je lepšie semená pred podávaním s mäsom či rybou opražiť na panvici alebo ju pripraviť spolu s cibuľkou ako základ. Olej z čiernej rasce môžete využiť ako prísadu do omáčok či dresingov. Čierna rasca sa v konzervárenskom priemysle používa nielen kvôli chuti, ale aj na predĺženie trvanlivosti konzervovaných výrobkov. Spomaľuje proces kvasenia a znižuje možnosť vzniku plesní a húb.
zdroj: Shutterstock
Hovorí sa, že černuška siata vylieči všetko okrem smrti.
zdroj: pinterest/netmeds.com
Naši predkovia používali rascu nielen ako liečivo, ale pripisovali jej aj magické vlastnosti. Mala ich ochrániť pred urieknutím, démonmi či skazou.