Zberajte ich po prvých MRAZOCH! V trpkých bobuliach sa ukrýva ZDRAVIE
25.11.20228:00
Trnkové plody zberajte po prvých nočných mrazoch. Vďaka pôsobeniu chladu sa časť horkých trieslovín dostane do kontaktu s bielkovinami, ktoré sú prítomné v ovocí a naviažu sa na ne.
Zdroj živín
Vzhľadom vám môžu pripomínať väčšie čučoriedky. Pre našich predkov boli trnky významným zdrojom živín počas neskorej jesene a zimy. Niektorí si ich sušili, iní z nich pripravovali lekvár. Ak ich rozhryznete, dávajte si pozor na drobnú kôstku.
Sú výborným zdrojom vitamínu C, vitamínov B1, B2, B6 a vitamínu K. Sila trniek spočíva aj v látkach, ku ktorým patria najmä flavonoidy, triesloviny, horčiny či kumaríny.
Zberajte ich po prvých MRAZOCH! V trpkých bobuliach sa ukrýva ZDRAVIE
25.11.20228:00
Trnkové plody zberajte po prvých nočných mrazoch. Vďaka pôsobeniu chladu sa časť horkých trieslovín dostane do kontaktu s bielkovinami, ktoré sú prítomné v ovocí a naviažu sa na ne.
Zdroj živín
Vzhľadom vám môžu pripomínať väčšie čučoriedky. Pre našich predkov boli trnky významným zdrojom živín počas neskorej jesene a zimy. Niektorí si ich sušili, iní z nich pripravovali lekvár. Ak ich rozhryznete, dávajte si pozor na drobnú kôstku.
Sú výborným zdrojom vitamínu C, vitamínov B1, B2, B6 a vitamínu K. Sila trniek spočíva aj v látkach, ku ktorým patria najmä flavonoidy, triesloviny, horčiny či kumaríny.
Zberajte ich po prvých MRAZOCH! V trpkých bobuliach sa ukrýva ZDRAVIE
25.11.20228:00
Trnkové plody zberajte po prvých nočných mrazoch. Vďaka pôsobeniu chladu sa časť horkých trieslovín dostane do kontaktu s bielkovinami, ktoré sú prítomné v ovocí a naviažu sa na ne.
Zdroj živín
Vzhľadom vám môžu pripomínať väčšie čučoriedky. Pre našich predkov boli trnky významným zdrojom živín počas neskorej jesene a zimy. Niektorí si ich sušili, iní z nich pripravovali lekvár. Ak ich rozhryznete, dávajte si pozor na drobnú kôstku.
Sú výborným zdrojom vitamínu C, vitamínov B1, B2, B6 a vitamínu K. Sila trniek spočíva aj v látkach, ku ktorým patria najmä flavonoidy, triesloviny, horčiny či kumaríny.