Reklama

8 trikov, ktoré vedú k dokonalej varenej KUKURICI! Takto bude mäkká a krásne ŽLTÁ

Viete, ako správne variť kukuricu?

Zdroj: shutterstock, archív firiem

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Varený klas kukurice je neoddeliteľnou súčasťou snáď všetkých letných vonkajších akcií. Nie je príliš drahý a dokáže ponúknuť skutočnú explóziu chuti. Pokiaľ si však chcete podobnú pochúťku pripraviť doma, potom si musíte osvojiť niekoľko šikovných trikov, ktoré vám s jeho prípravou pomôžu.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER: Super účinky kukuričných vlasov, o ktorých ste nevedeli!

    Zdroj: Shutterstock

    Najchutnejšia je kukurica so svetlo žltými zrnkami. Ak sú skôr biele, nie je dosť zrelá, ak sú tmavo žlté, bude už prezretá a menej sladká.

    Zdroj: Shutterstock

    Klas očistite a pozorne umyte. Zrnká nestláčajte. Určite ju nevarte v slanej vode, pretože potom jej zrnká stvrdnú. Ani ju nevarte pridlho, stačí asi 10 minúť.

    Zdroj: profimedia

    Do vody môžete pridať dva-tri kukuričné listy – vraj bude mať krajšiu farbu. Skúsiť môžete aj citrónovú šťavu, ktorú prilejete do vody na varenie, uchová jej peknú žltú farbu.

    Zdroj: Shutterstock

    Uvarenú posoľte a môžete ju ochutiť maslom. Napríklad bylinkovým. Aj grilovanú kukuricu dochuťte štipkou soli.

    Zdroj: archív

    Keď si kukuricu na grilovanie predvaríte, ugriluje sa rýchlejšie. Najvhodnejšie je grilovať ju na tácke na grilovanie, alebo zabalenú v alobale a potretú maslom či rastlinným olejom.

    Zdroj: Shutterstock

    Kukuričné klasy môžete pripravovať aj na grile či v pahrebe. A to dokonca tak, že nedáte dole ani šúpolie. Jednoducho nastrkajte neošúpané klasy do horúcich uhlíkov. V šúpolí sa kukurica uvarí. Nezabúdajte však, že to trvá dlhšie- aj 40 minút až hodinu.

    Zdroj: Shutterstock

    Kukurica sa dá aj opekať ako špekáčiky. Na ražeň nastoknite klasy kukurice a opekajte nad ohňom. Nie je chybou, ak sa trochu pripália. Dodá im to nezameniteľnú chuť. Hotové stačí potrieť trochou masla a osoliť.

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Ľahšie sa konzumuje naporciovaná na menšie kúsky a napichnutá na špajdliach.

    Autor článku

    redakcia Záhradkár

    Kolektív autorov
    Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.