Ovocná koža z jabĺk
Budete potrebovať
- 4 až 5 zrelých jabĺk (odporúčame odrody ako Fuji alebo Honeycrisp pre sladšiu chuť)
- Citrónovú šťavu (voliteľné)
- Med na osladenie (voliteľné)

Postup
- Začnite tým, že jablká dôkladne umyjete, olúpate, odstránite jadrovník a nakrájate na menšie kúsky.
- Vložte kúsky jabĺk do hrnca s trochou vody a varte približne 10 až 15 minút, alebo kým nie sú mäkké. Voda by mala pokryť iba dno hrnca, nemusíte jej pridávať veľa.
- Uvarené kúsky jabĺk vložte do mixéra a mixujte, kým nezískate hladkú zmes. Ak chcete, môžete pridať trochu citrónovej šťavy, aby ste zachovali farbu a pridali koži kyslý nádych. Ak si želáte sladšiu chuť, pridajte trochu medu.
- Zmes rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Vrstva by mala byť hrubá približne 3 až 4 mm.
- Vložte plech do rúry prehriatej na 60-70°C. Nechajte sušiť 6 až 8 hodín, alebo kým nie je koža suchá na dotyk, ale stále mierne pružná. Čas sa môže líšiť v závislosti od výkonnosti rúry a hrúbky zmesi.
- Po vychladnutí odstrihnite ovocnú kožu na požadovanú veľkosť a skladujte v uzavretom vrecku alebo nádobe na chladnom, tmavom mieste.