Logo
Reklama

Škvarkové PAGÁČE sú klasika, zemiakové dobrota! Tie z univerzálneho cesta rýchlovka

syrové pagáčiky, S Veronikou a jej deťmi

recept:
25-30 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT,
PEČENIE 12-15 MINÚT
1. Do mixéra dajte 500 g polohrubej múky,
180 ml kyslej smotany, 1 a pol balíčka
kypriaceho prášku, 2 vajcia, 250 g masla,
250 g nastrúhaného syra a 1 lyžičku soli.
Vypracujte kompaktné cesto.
2. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske
na hrúbku 1 cm a vykrajujte kolieska.
3. Pagáčiky poukladajte na plech
vyložený papierom na pečenie, potrite
ich vajíčkom a posypte sezamom.
4. Pečte v rúre vyhriate

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Reklama

Jarmila Szabóová

Externá redaktorka

Pagáče patria ku klasike, ktorá na Silvestra nesmie chýbať. Kysnuté cesto v kombinácii s oškvarkami a varenými zemiakmi je lahodné, vláčne. Stáva sa však, že sa nepodarí každému...

Diskusia

(0)

Výber pre vás