Logo
Reklama

Vyskúšajte obľúbené RECEPTY našich starých mám! Zabudnuté STRUKOVINY sa dostávajú do popredia

Strukoviny patria k najlepším zdrojom draslíka

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Reklama

Kedysi sa v ľudovej strave využívali strukoviny oveľa viac ako dnes, a to nielen fazuľa, ale aj bôb, hrach, cícer či lupína. Rastlinné pokrmy pripravené z týchto plodín sa obsahom bielkovín hravo vyrovnali mäsovým.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás