Logo
Reklama

10 vecí, ktoré by ste mali vedieť o ŽIHĽAVE! Pŕhlivá burina je nielen ZDRAVÁ, ale aj CHUTNÁ

Zaostrite na zelenú

V každom prípade všetkým prospeje zaradiť do stravy viac zeleného. Je veľa rastlín, ktoré považujeme za burinu, ktoré sú ale pre telo v rámci jarného reštartu veľmi prospešné. Dobré je zaradiť aj rastliny s kyslou, resp., mierne štipľavou chuťou. Všeobecne známe liečivky, ako je napr. žihľava majú síce veľa prospešných vlastností, ale nie sú určené na dlhodobé použitie. Čaj zo žihľavy preto nepijeme bez prestávky viac než 2 týždne. Na zaradenie do bežnej stravy sa skôr hodí

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Reklama

Určite každý z nás pozná ten pocit, keď sa z ničoho nič dotkne rukou alebo nohou pŕhlivých listov žihľavy. Nie je to nič príjemné, ale táto neprístupná rastlina ukrýva v sebe veľké bohatstvo.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás