
Ak už si na prípravu zvolíte akýkoľvek recept, dôležité je, akým spôsobom zmrzlinu zamrazíte. Nám sa osvedčil tento, o ktorý sa s vami radi podelíme. Pripravenú zmrzlinovú zmes dajte do misy a zakryte fóliou. Na hodinu dajte do mrazničky, kým zmes nadobudne kašovitú konzistenciu. Potom ju vyberte a ručným mixérom šľahajte jednu-dve minúty, aby krém zostal jemný. Tento proces v priebehu mrazenia zopakujte tri- až štyrikrát, kým zmes nie je takmer zmrznutá. Potom ju preložte do plastovej nádoby, zakryte papierom na pečenie a rukami uhlaďte, aby ste odstránili prípadné vzduchové bubliny. Takto pripravenú ju dajte znova aspoň na štyri hodiny do mrazničky a hotovo!
Vyskúšajte chuť černíc alebo iného drobného ovocia

Budete potrebovať: 400 g čerstvých černíc • 1 kávovú lyžičku citrónovej šťavy • 70 g cukru • 250 ml sladkej smotany • 200 ml kondenzovaného mlieka • 1 lyžičku vanilkového extraktu
Očistené černice rozmixujte ponorným mixérom na hladké pyré, preceďte cez sito a dužinu vyhoďte. Prelejte do hrnca, pridajte citrónovú šťavu a cukor. Varte, kým sa cukor nerozpustí a pyré nezíska hustú konzistenciu. Preložte do misky a dajte schladiť. V druhej nádobe si pomocou mixéra vyšľahajte šľahačku, znížte rýchlosť a pomaly prilievajte kondenzované mlieko. Pridajte vanilkový extrakt, zvýšte rýchlosť mixéra a šľahajte do zhustnutia. Odoberte asi jednu šálku krému a prilejte ho do černicového pyré. Miešajte, kým sa hmota nespojí. Následne ju vmiešajte späť do krému a pomocou varešky jemne premiešajte tak, aby sa vám vytvorila mozaika. Hotovú zmrzlinu preložte do plastovej nádoby, prekryte desiatovým papierom a dajte zmraziť. Počas mrazenia zmrzlinu párkrát premiešajte.

4 praktické tipy:
- Papier na pečenie, ktorým zakryjete zmrzlinu, zabráni tomu, aby sa na povrchu pri mrazení vytvorili kryštáliky ľadu.
- Počítajte s tým, že zmrzlina pri miešaní v zmrzlinovači zväčší objem o 15 až 25 percent, pretože sa do nej dostane vzduch. Do prístroja teda dajte primerané množstvo zmesi, aby vám počas miešania nevytekala von.
- Predtým, ako zmrzlinu začnete servírovať, vyberte ju na 5 až 15 minút z mrazničky, aby mierne povolila. Presný čas, samozrejme, závisí od jej množstva.
- Nanuky dostanete ľahko von z formičiek, keď ich na pár sekúnd vložíte do misky s teplou vodou. Nenechávajte ich tam dlho, aby sa príliš neroztopili.