
Mrazenie je finančne nenáročný a rýchly spôsob konzervovania potravín. Podľa viacerých štúdií sa v nich aj po roku mrazenia nachádza asi 80 percent pôvodného obsahu vitamínov a minerálov, čo je v porovnaní s ostatnými metódami konzervovania skvelé číslo. Navyše netreba použiť žiadne zdraviu škodlivé konzervačné látky a prísady, vďaka čomu patrí medzi najšetrnejšie a najzdravšie. Rôzne druhy zeleniny však majú odlišný spôsob spracovania pred samotným zmrazením. Preto ak si chcete aj po odmrazení vychutnať kvalitu, treba dodržať zopár zásad.

Nepodceňte prípravu
Vždy mrazte kvalitné a čerstvé plody, bez viditeľného poškodenia alebo plesní. Keďže pri dlhšom skladovaní (aj v chladničke) sa vitamíny postupne vytrácajú, zberajte len toľko úrody, koľko dokážete okamžite spracovať, a ihneď ju zmrazte. Samozrejme, zeleninu aj ovocie treba najskôr správne očistiť a pripraviť.