Logo
Reklama

JAHODOVÝ ŠPENÁT: Okrasná letnička do záhonov alebo súčasť šalátov a dezertov?

Príprava džemu
Naoberajte 3 šálky plodov, umyte ich a rozpučte v miske s vidličkou. Potom ich zalejte 2-3 šálkami vriacej vody a nechajte ich 2-4 hodiny odstáť.

Zdroj: pinterest/rareseeds.com

Reklama
Reklama

Jahodový špenát vlastne v skutočnosti ani špenátom nie je. Jeho pravý názov je mrlík hlávkatý. Netradičná, ale o to viac zaujímavá rastlina sa pestuje v európskych záhradkách už po celé storočia.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás