Chcete, aby mal váš džem peknú FARBU? 11 rád, ktoré treba dodržať pri VARENÍ
10. 8. 2023, 8:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 20:39)

Zdroj: shutterstock
Spracovávať vlastnú úrodu, o ktorú ste sa starali od začiatku až do samého konca, je skvelý pocit. Ríbezle, maliny, slivky, broskyne, čučoriedky či hrušky. To všetko zberáte alebo v krátkom čase budete a určite oceníte rady, ktoré použijete pri varení džemu.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu
Keď chcete uvariť viac džemu, želírovací cukor by vás vyšiel drahšie, preto je výhodnejšie kúpiť obyčajný cukor a želírovací prípravok.
Zdroj: Shutterstock
Fresh,Plum,Jam,With,Toast,Or,Bread,For,Breakfast.
Kombinujte menej zrelé ovocie s prezretým, to dodá krajšiu farbu, plnšiu chuť aj vôňu.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu
Ak nespotrebujete všetko ovocie, zamrazte ho bez cukru a použite neskôr.
Zdroj: shutterstock
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu
Pena na džeme sa tvorí kvôli cukru, pridajte ho o niečo neskôr.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu
Tuhší džem dosiahnete rozmixovaním ovocia.
Zdroj: shutterstock
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu
Suché ovocie podlejte trochou vody.
Zdroj: Shutterstock
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu
Hustotu vyskúšajte odobratím 2 lyžičiek džemu, ktorý nalejte na vopred vychladený tanier.
Zdroj: shutterstock
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu
K riedkemu džemu pridajte kyselinu citrónovú a znova nechajte zovrieť.
Zdroj: Shutterstock
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu
K prezretému ovociu dajte viac želírovacieho prípravku a kyselinu citrónovú.
Zdroj: Shutterstock
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu
Nerobte džem z viac než 1,5 kila ovocia naraz, rýchlo tuhne.
Zdroj: shutterstock
13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu