Reklama

Chcete, aby mal váš džem peknú FARBU? 11 rád, ktoré treba dodržať pri VARENÍ

Čím menšie sú kúsky ovocia, tým kratší je čas varenia a ľahšia príprava. Ak pracujete s roztlačeným ovocím, napríklad bobuľovým, cukor do džemu zamiešajte čo najskôr, pretože má konzervačné účinky.

Zdroj: shutterstock

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Spracovávať vlastnú úrodu, o ktorú ste sa starali od začiatku až do samého konca, je skvelý pocit. Ríbezle, maliny, slivky, broskyne, čučoriedky či hrušky. To všetko zberáte alebo v krátkom čase budete a určite oceníte rady, ktoré použijete pri varení džemu.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NÁVOD: Ako si pripraviť kvetový džem? Špecialita, ktorú musíte skúsiť!

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

    Keď chcete uvariť viac džemu, želírovací cukor by vás vyšiel drahšie, preto je výhodnejšie kúpiť obyčajný cukor a želírovací prípravok.

    Zdroj: Shutterstock

    Fresh,Plum,Jam,With,Toast,Or,Bread,For,Breakfast.

    Kombinujte menej zrelé ovocie s prezretým, to dodá krajšiu farbu, plnšiu chuť aj vôňu.

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

    Ak nespotrebujete všetko ovocie, zamrazte ho bez cukru a použite neskôr.

    Zdroj: shutterstock

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

    Pena na džeme sa tvorí kvôli cukru, pridajte ho o niečo neskôr. 

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

    Tuhší džem dosiahnete rozmixovaním ovocia.

    Zdroj: shutterstock

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

    Suché ovocie podlejte trochou vody.

    Zdroj: Shutterstock

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

    Hustotu vyskúšajte odobratím 2 lyžičiek džemu, ktorý nalejte na vopred vychladený tanier.

    Zdroj: shutterstock

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

    K riedkemu džemu pridajte kyselinu citrónovú a znova nechajte zovrieť.

    Zdroj: Shutterstock

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

    K prezretému ovociu dajte viac želírovacieho prípravku a kyselinu citrónovú.

    Zdroj: Shutterstock

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

    Nerobte džem z viac než 1,5 kila ovocia naraz, rýchlo tuhne.

    Zdroj: shutterstock

    13 rád, ktoré treba dodržať pri varení džemu

  • Poháre pred plnením vložte do teplej rúry alebo postavte na vlhkú utierku, neprasknú.
  • Džem skladovaný na svetle stratí farbu, majte ho radšej v tme.
  • Autor článku

    redakcia Záhradkár

    Kolektív autorov
    Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.