Prekvapivá pažítka
Pažítka je bohatá najmä na vitamíny C, K a A, horčičné oleje a slizy. Má vysoký obsah železa a tiež obsahuje draslík a fosfor.
Bojuje proti zrazeninám aj baktériám
Pažítka má antibakteriálny účinok a tiež pozitívne účinky na trávenie. Zároveň pôsobí dezinfekčne na žalúdok i črevá a aj ako prevenzia proti zrazeninám v krvi, ale i pri posilňovaní kostí. Podporuje obehový systém, môže vám pomôcť znížiť cholesterol i krvný tlak. Táto cibuľová bylinka zabraňuje hromadeniu vody v tkanive i tvorbe kyseliny močovej.
Kvet nestrihajte
Z pažítky budete mať celoročný úžitok. Po zrezaní cíbiky opäť vyrastú. Ak vám vyrastú do kvetu, nie je to prekážka. Jedlý je dokonca aj ten a môže byť nielen vizuálnym osviežením šalátov. Zaujímavosťou je, že častou konzumáciou pažítky sa prirodzene vyhnete nadmernému používaniu soli.