Reklama

Toto ste o HRUŠKE nevedeli. 5 BENEFITOV, pre ktoré sa ju oplatí konzumovať každý deň

Hrušky pôsobia protizápalovo.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Tušili ste, že HRUŠKY pomáhajú znižovať zápaly v tele? A to nie je jediná výhoda, ktorú toto obľúbené ovocie ponúka.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER | CÍNIE vďaka širokej škále farieb rozveselia záhon až do neskorej jesene

    Znížuje účinky starnutia pokožky

    Hrušky majú vysoký obsah betakaroténu a karotenoidov, ktoré zároveň pôsobia ako antioxidanty a zúčastňujú sa na viacerých enzymatických reakciách. A práve preto môžu hrušky znížiť účinky starnutia pokožky, ako sú vrásky a vekové škvrny.

    Zdroj: Shutterstock

    Mnoho ľudí dáva hrušky do chladničky s pocitom, že v chlade vydržia dlhšie. Nie je to pravda. Chlad špeciálne pri hruškách narúša ich textúru. Ovocie síce bude chladne osviežujúce, hlavne počas leta, ale zmení sa jej štruktúra. Hruška sa stane omnoho mäkšou a nebude chrumkavo svieža. Pri dlhšom skladovaní naberie doslova kašovitý charakter.

    Znižuje stratu minerálov v kostiach

    Hrušky obsahujú minerály, ako horčík, mangán, fosfor, vápnik a meď, ktoré pomáhajú znižovať stratu minerálov v kostiach a oslabujúce stavy, ako je osteoporóza.

    Znižuje zápaly v tele

    Hruška síce neobsahuje antioxidačné a protizápalové látky (napríklad vitamín E alebo omega-3 mastné kyseliny), ale za to prekypuje inými vitamínmi, vďaka čomu pôsobí protizápalovo a dokáže ustáliť problémy aj so zápalmi močových ciest.

    Zdroj: shutterstock

    Po usušení nechajte ovocie dokonale vychladnúť. Na uskladnenie použite plátenné alebo papierové vrecúška či sklenené dózy.

    Znižuje krvný tlak

    Hrušky obsahujú draslík a antioxidant glutatión, ktorý chráni pred rozvojom hypertenzie a sťažuje tvorbu zrazenín. Ďalej zvyšuje prietok krvi do všetkých častí tela, ktoré okysličujú orgány a podporujú ich účinnú funkciu. Vďaka jej pravidelnej konzumácii môžete znížiť pravdepodobnosť vzniku kardiovaskulárnych ochorení, ako je ateroskleróza, infarkty a mŕtvice.

    Znižuje problémy s tráviacim traktom

    Hrušky sú zdrojom vlákniny. Jediná porcia hrušiek predstavuje 18 % dennej potreby príjmu vlákniny a je veľmi silným činidlom na zlepšenie tráviaceho traktu. Ďalej stimuluje vylučovanie žalúdočných a tráviacich štiav. To tiež reguluje pohyb čriev a znižuje šance na zápchu, rovnako ako hnačku.