Domáca bolonská omáčka
Budete potrebovať:
- 2 kilogramy rajčín (pomer si môžete upraviť podľa vlastnej chuti)
- 2 kilogramy (pomer si môžete upraviť podľa vlastnej chuti)
- 3 hlavičky cesnaku
- 5 väčších cibúľ
- 6 feferóniek
- 2 kg pečeného bravčového bôčiku

Postup:
1. Jeden deň predtým ako pôjdete omáčku robiť si upečte bravčový bôčik.
2. Umyté rajčiny a papriku očistite a nakrájajte na väčšie kúsky.
3. Očistite aj cibuľu, cesnak a feferónky.
4. Všetky suroviny posoľte podľa vlastnej chuti a dajte piecť na vymastený plech na 200 °C na 30 minút.

5. Upečený bôčik pomeľte na mlynčeku a upečenú zeleninu pomixujte.
6. Mäso aj zeleninovú zmes dajte do väčšieho hrnca a varte spolu 15 minút.
7. Horúcu bolonskú omáčku nalejte do čistých zaváraninových pohárov a sterilizujte 5 minút na 100 °C.