Logo
Reklama

Zelené, sladké, chrumkavé! Na klasický hrášok zabudnite, predstavujeme jedlé hrachové struky

Hrášok je všeobecne zelená zelenina s vyšším obsahom sacharidov.

Zdroj: pinterest/thespruceeats.com

Reklama
Reklama

Nie je hrach ako hrach. Vedeli ste, že si môžete vypestovať odrodu hrachu, pri ktorej zberanou plodinou budú ploché sladké struky? Zatiaľ čo hrach siaty má hrubšie a zaoblené struky, hrach siaty cukrový ich má ploché a tenké. Tieto dve odrody bývajú z kuchárskeho hľadiska dosť zameniteľné.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás